Aleksandra Grzonkowska: historyczka sztuki, kuratorka, producentka artystyczna. Prezes Fundacji Kultury Wizualnej Chmura. Obecnie doktorantka Historii Sztuki na Uniwersytecie Gdańskim. Kuratorka i koordynatorka licznych projektów indywidualnych, jak również wystaw zbiorowych polskich i zagranicznych artystów (The Baltic House Lab, Tina B, 736 km). W latach 2004–2014 współpracowała z Fundacją Wyspa Progress/Instytutem Sztuki Wyspa, Festiwalem Artloop w Sopocie (2013–2014) oraz Muzeum Emigracji w Gdyni (na stanowisku: specjalistka do spraw projektów kulturalnych). Redaktorka albumu fotografii „Augustus. F. Sherman. Atlas imigranta” (2017), katalogu indywidualnego Bogny Burskiej „Filmy” oraz współredaktorka serii wydawniczej Alternativa.Editions. Laureatka Stypendium Kulturalnego Marszałka Województwa Pomorskiego (2013), stażystka Instytutu Kultury Polskiej w Pradze (2010) oraz stypendystka Miasta Gdańska dla Twórców Kultury (2007).

Anna Ratajczak – Krajka: historyczka sztuki, kuratorka, producentka artystyczna. Wiceprezes Fundacji Kultury Wizualnej Chmura i wiceprezes Stowarzyszenia Prom Kultura. Obecnie kustoszka muzealna w Oddziale Etnografii Muzeum Narodowego w Gdańsku. Koordynatorka wielu projektów wystawienniczych, muzycznych, literackich czy edukacyjnych takich jak: projekt artystyczno-badawczy „Oblicza Polonii: mieszkańcy Hamtramck” (USA i Polska), projekt badawczo-literacki „Emigrantki własnym głosem”, projekt muzyczny „Powrót Panufnika. 100. Rocznica urodzin kompozytora”, wystawa fotografii „Atlas imigranta” na Open’er Festival 2017, wystawa „Lalki japońskie: magia, obyczaje, legendy” i “Dźwięki pierwotne” w Muzeum Narodowym w Gdańsku. Współpracowała z Agencją Kontakt Grzegorz Furgo i Muzeum Emigracji w Gdyni oraz wieloma instytucjami w Polsce i za granicą. Realizowała projekty artystyczno-badawcze, które były prezentowane w Polsce i USA.

Karolina Staszkiewicz: wieloletnia animatorka kultury trójmiejskiej, koordynatorka festiwali muzycznych i filmowych. Niezależne animowanie kultury porzuciła na rzecz “badań socjologicznych w strukturach korporacyjnych” i do dziś od strony partnera biznesowego współpracuje z sektorem samorządowym i NGO. Od 2011 roku związana z CSR-em, ekonomią społeczną oraz marketingiem i reklamą w spółce skarbu państwa.